søndag 27. april 2008

En bønn til alle lærere i skolen!

Etter et lærerikt år med IKT1 har jeg innsett hvor uvurderlig det har vært å få kunnskaper om bruk av IKT i skolen. Det pensum vi har hatt om bruk av IKT i skolen burde ha vært obligatorisk på lærerutdanningen!

Bruk av data i undervisningen kan gjøre at elevene får så mange flere muligheter å utfolde seg på! Det er nemlig noe helt annet å lage en nettside om et tema istedet for å lage en faktatekst. Elevene tilegner seg nye nyttige kunnskaper og får bruke seg selv på helt andre måter enn ved tradisjonell undervisning. Andre ganger går det helt galt. Som et ekesmpel jeg hørte der elevene satt å regnet matematikk i word! Noe så deprimerende..

Etter å ha hørt uendelig med historier der elevene bruker data slik at det nærmest forhindrer dem i å gjøre det de skal, her er min bønn til alle dere lærere som gjør så godt dere kan for å integrere IKT i skolen:

Tenk over NÅR det er hensiktmessig å bruke IKT.
Det er ikke alltid at bruk at data passer inn til det som skal gjøres. Det er jo lov å si:

Idag skal får vi ikke bruk for data.
eller
Alle pc'er bort fra pulten.

Selvfølgelig skal elevene få bruke data i undervisningen når vi ser at det tilføyer noe bra, så lenge det motiverer dem til læring. For det er jo derfor de er i skolen. For å lære.

Ingen kommentarer: